Tema 4. De cine. Aventuras y Matemáticas

José María Sorando

“Cine i matemàtiques junts? que estrany!” Pot haver estat aquest el pensament en llegir el títol d?aquesta sessió. Si parlem de cine, de seguida venen a la nostra ment, segons els gustos de cadascú: aventures arriscades, romanços apassionats, històries terrorífiques o embolics que ens cargolen de riure… però, matemàtiques? Doncs sí, n?hi ha i moltes més del que en un principi et pots imaginar. Ho veurem en molts exemples: els Simpsons, Futurama, pel·lícules de guerra i d?espies, altres d?amor, sagues fantàstiques, històriques i alguna un mica “passada de la ratlla”…

També veurem que massa vegades a les pel·lícules es cometen errors matemàtics. Et reptarem a descobrir-los en diversos casos.

Per últim, en algunes escenes els protagonistes, superherois inclosos, han de resoldre problemes matemàtics. Veurem com ens defensem al seu costat.

Activitats per a fer a casa

Activitats per a fer a casa

Activitats bloc 1

Activitats bloc 1

Activitats bloc 2

Activitats bloc 2

Per saber +