Tema 3. A pie de calle. Matemáticas en la ciudad

José María Sorando

La ciutat és avui dia l?escenari de la vida de la major part de la població. Les matemàtiques han intervingut en el seu desenvolupament, ens permeten conèixer la seva realitat present i planificar el seu futur. Carrers, edificis, demografia, serveis públics, trànsit, estalvi d?aigua, reciclatge… tot, a la ciutat, té aspectes matemàtics. En aquesta sessió intentarem descobrir-los. Esperem que, a partir d?ara, quan passegeu pels seus carrers, aquesta presència matemàtica ja no us passi desapercebuda. Amb aquesta finalitat, proposarem activitats que us faran pensar sobre la població, els carrers, els parcs, els transports i la qualitat de vida dels seus habitants. També, conèixer que altres geometries són possibles. I, al mateix temps, donar una nova utilitat a les matemàtiques.

Activitats per fer a casa

Activitats per fer a casa

Activitats bloc 1

Activitat 1.1: El camí més curt
Activitat 1.2: Zones Verdes
Activitat 1.3: Pensar la ciutat

Activitats bloc 2

Activitat 2.1: El camí més curt (II)
Activitat 2.2: La geometria del taxista

Per saber +