Tema 2. Mueve ficha. Juegos matemáticas y estrategias

Ana García Azcárate

Jugar és una activitat característica de la humanitat. Durant tota la història i a tots els llocs del món l’ésser humà ha jugat. Ha jugat per passar-s’ho bé, per gaudir, per relacionar-se amb altres i, clar està, per superar-los. Per guanyar a un joc és necessari emprar habilitats que tenen molta relació amb les matemàtiques. S’han d’observar les jugades, comptar, deduir, generalitzar resultats, planificar futures jugades i fins i tot, investigar possibles mètodes o estratègies. Els experts en determinats jocs tenen els seus propis recursos, els seus propis “ardits” que els serveixen per garantir que guanyaran la partida. Això és el que pretenem amb aquesta sessió: convertir-nos tots, gràcies a les matemàtiques, en els millors jugadors, jugadors que quan comencin un nou joc sabran emprar els recursos adequats per enfrontar-se als seus contrincants.

Activitats per fer a casa

Activitats per fer a casa

Activitats bloc 1

Activitats bloc 2

Per saber +